skip to Main Content
Flått Fra Mandal KFUK-KFUM-speidere Er Norgesmestere I Speiding  2015

Flått fra Mandal KFUK-KFUM-speidere er norgesmestere i speiding 2015

Patruljen Flått fra Mandal KFUK-KFUM-speidere er vinnere av NM i speiding 2015. De presterte jevnt godt under hele konkurransen, og kunne til slutt ta med seg vandretrofeet hjem.

Vinnerne av NM i speiding 2015 håpet på topp ti-plassering og kunne til slutt puste lettet ut da de ble ropt opp som vinnere under premieutdelingen. – Vi hadde regnet litt på plasseringen vår på forhånd, men helt sikre var vi jo ikke før vi hørte navnet vårt, forteller en lettet Eivind Kristen Osestad (16).

Patruljen syns det var fantastisk flott å vinne. Nå gleder de seg til å kunne skryte litt av tittelen som Norges flinkeste speidere. – Det er jo litt kjekt å kunne si at en er best!, konstaterer Åsmund Lundevik Landsnes (14).

Forberedt seg på forhånd
Speiderne fra Mandal lå blant teten under hele konkurransen. Allerede lørdag kveld var det klart at patruljen toppet listene og kunne hevde seg i kampen om seieren. De gjorde de bra på de fleste oppgavene, noe patruljefører Konrad Helliesen (14) kunne fortelle ikke var helt tilfeldig.
– Vi hadde forberedt oss godt på forhånd og øvd på både knuter og naturkjennskap.
Speiderne hadde fordelt ulike temaer mellom seg som de hadde spesialisert seg på før konkurransen.

God variasjon i kunnskaper kom godt med, for speiderne har vært innom alt fra orientering og matlagingskonkurranse, til å skulle lage en stol av bare stokker og tau. Til slutt var det rundløypen med blant annet båltenning som oppgave som sikret dem de siste poengene.

Feire med litt søvn
Nå skal de hjem for å feire førsteplassen sammen med resten av Mandal KFUK-KFUM-speidere: – Det blir kanskje kake, røper Helle Emile Osestad (14), men legger til at å sove litt i bilen hjem har førsteprioritet.

Delt andreplass

På delt andreplass kom patruljene Ulv fra 5. Hamar KFUK-KFUM-speidere og Hjort fra Stjørdal speidergruppe. Begge patruljene var fornøyde med plasseringen, det var en god forbedring fra i fjor, mente de.

Patrulje Ulv har vært nede på 90. plass ved mellomresultatene, og var storfornøyde med plasseringen. Det å dele pallplassen gjorde dem ingenting, de var bare glade for å komme på pallen. De pratet i munnen på hverandre, og var fast bestemte på at neste år skal samme patrulje stille til konkurransen, da satser de på å vinne.

Hjort skulle gjerne hatt sølvplassen for seg selv, men syntes det gikk greit å dele. De hadde også forbedret seg frai fjor, og var godt fornøyde med det.

Back To Top