skip to Main Content
Første Informasjon Om NM I Speiding 2016

Første informasjon om NM i speiding 2016

Det er ennå lenge igjen til NM i speiding 2016, men vi vil alt nå dele informasjon om det som kommer til å bli et knallbra NM!
NM blir arrangert i Røyken kommune i Buskerud fylke 10.-12. juni. Kommunen ligger sentralt på Østlandet, har ca. 22 000 innbyggere og er en kommune i rask vekst. Vi har leid Skogsborg, en flott leirplass, http://skogsborg.org/. Plassen ligger ved Oslofjorden og har bl.a. egen strand. Det er også mulighet til å komme til NM-området med egen båt.

Reise

Til Røyken har du en rekke valgmuligheter for reisen. Leirplassen ligger midt mellom Gardermoen, Torp og Rygge flyplass. Det er gode bussforbindelser, og bussene fra/til Oslo stanser ved inngangen til leirplassen. Det er gode muligheter for å ta tog til Asker og bli skysset videre derfra med buss, https://www.nsb.no/rutetider.

Arrangementskomité

Dette er andre gang speidergruppene i buskerudregionen arrangerer NM på Skogsborg. Med erfaringen fra forrige NM i 2013, har vi nå gitt vandrere og rovere mulighet til å ta lederroller i NM-komiteen. Dette er ment som en ledertreningsarena hvor speiderne har en voksen veileder. NM blir på denne måten laget på ungdommenes egne premisser.

NM som møteplass

Det legges ned mye arbeid i å gjøre NM i speiding til en topp sosial opplevelse. Vi gjentar den store suksessen med speiderkro og torg, der speidere kan samles utover kvelden og treffe nye venner.

Om kveldene blir det underholdning og musikk både fra scenen og i speiderkroa. I tillegg blir det en lederkro og en kiosk slik man er vant til fra NM.

Tidlig ute?

Det åpnes for innrykk allerede torsdag. For dem som kommer tidlig blir det mulighet for å kjøpe mat på leiren alt fra torsdag kveld.

Fredag er det mulig for speidere og ledere å være med ut på fjorden. Denne kvelden starter Norges største regatta, Ferderseilasen, og det er et flott syn å se fjorden fylt av mange hundre seilbåter.

Tur ut på fjorden for å se på Ferderseilasen skjer med en av disse båtene:

  • RS1, Norges første redningsskøyte, som eies av Norsk Sjøfartsmuseum
  • Havbraatt, Norges speiderforbunds båt.
  • Mohawk, Oslo KFUM sin båt
  • Galeasen Christiane, 5. Drammen sjøspeidergruppes båt

Lørdag blir det mulighet for lederne til å være med på fjordtur med omvisning på Oscarsborg festning. Oscarsborg har en spennende historie bl.a. fra senkingen av Blücher under 2. verdenskrig. Her er det i dag flotte museer og mulighet til å gå inn i de gamle festningsanleggene. Vi kjører flere turer så alle som kommer tidlig får garantert en tur om du vil!

Andre aktivitetsmuligheter om du kommer tidlig, eller har tid underveis i helgen, er:

  • Tur i Hurummarka eller langs kyststien ved Oslofjorden. Kyststien går gjennom deler av konkurranseområdet
  • Oslotur (gode bussforbindelser til Oslo sentrum)
  • Bading og strandliv

Leirplassen

Som vanlig blir det mange konkurranser på lørdag og søndag. Vi er godt i gang med oppgavene, og vil legge alt til rette for en flott konkurranse. Det kommer nærmere informasjon om hva hver enkelt patrulje må ta med av utstyr for å kunne gjennomføre oppgavene.

I år vil områdene være større, bedre og tettere på hverandre enn sist vi hadde NM på samme sted. Konkurranseområdene er bedre tilrettelagt og lettere tilgjengelig. Vi skal ha et speidertorg og selvfølgelig teltplasser til deltakerne. Teltplassene blir også noe større enn sist.

Blir du med?

Det er mange som skal kjempe om å bli med til NM. Vi i NM-komiteen håper du og resten av patruljen vil gjøre deres aller beste, slik at vi får se dere på NM i speiding i 2016!

Back To Top