skip to Main Content
Lærer Ledelse Gjennom NM

Lærer ledelse gjennom NM

Unge speidere tar ansvar for årets arrangement og får verdifull ledertrening.

10.–12. juni foregår årets kuleste arrangement – NM i speiding. Flere av kretsene er godt i gang med kretsbannerkonkurransen, og det er nå det gjelder å gjøre sitt aller beste for å kvalifisere seg til NM. Her møter du både gamle og nye kjente. De beste speiderpatruljene i landet møtes til dyst, og får virkelig vist hvordan speiding kan utføres i praksis.

Ungdom i ledelsen

Speidere og rovere i Buskerud har jobbet med NM helt siden oktober.

– Tanken bak årets komitearbeid før NM, har vært å gi ungdommene mulighet til å utøve ledelse i trygge former, sier leirsjef Georg Smedhus (46). Han og nestleder for NM 2016, Per Øyvind Østensen, jobber sammen med Oda Emilie Larsen (21 og «ungdomsleder» for NM) og Elisabeth Tho Hennum (16 og «ungdomsnestleder») i et lederteam for arrangementet.

– Det har vært krevende, men lærerikt å kunne få lov til å lede et så stort arrangement, sier Oda.Selv om NM bare varer en kort helg, krever det mye arbeid å arrangere det.

– NM inneholder veldig mange forskjellige aktiviteter på ulike plasser og i forskjellige former. Og dette krever mye, både av speidere og komitemedlemmer, sier Georg.

Må tenke langt fram

Adrian Fjeldstad (16) er etatsleder for sikkerhet og du vil finne han både høyt og lavt under selve arrangementet.

– Jeg gleder meg til NM-helgen, og til å se resultatet av nesten et års arbeid. Det har vært veldig lærerikt og spennende, sier han.

Planlegging av et så stort arrangement krever mer enn et vanlig speidermøte. Ungdommene lærer å planlegge langt fram i tid og å følge opp et budsjett. De får også se hvor mye arbeid som kreves for å få til et godt arrangement.

Veilederne er voksne ledere med erfaring innenfor de ulike fagfeltene. Formålet er at de voksne skal veilede og sørge for å hjelpe ungdommene på vei, og gi dem mulighet til å ta oppgaver de ellers ikke ville hatt.

Båttur og leirbål

Som forrige gang NM ble arrangert i Buskerud, vil Skogsborg leirsted i Røyken være stedet der speiderne møtes til dyst. Her er det både skog og sjø, som danner en flott ramme rundt selve konkurransen.

Fredag 10. juni, starter Ferderseilasen, den vil passere tett på leirstedet og være et flott skue. Alle som er interessert i å se nærmere på denne, kan bli med på en båttur ut i Oslofjorden fredag.

Både fredag og lørdag vil det være leirbål med underholdning. En av årets MGP-deltakere, Freddy Kalas, vil avslutte leirbålet lørdag, og løfte alle til å gjøre en ekstra innsats på rundløypa søndag.

Komiteen jobber hardt for å arrangere NM 10.–12. juni i Røyken i Buskerud. Foto: Ragnhild Erevik Fosse.

Back To Top