skip to Main Content
Innrykk Er I Gang!

Innrykk er i gang!

Da er det endelig duket for NM i speiding 2016 på Skogsborg i Røyken i Buskerud! De første patruljene har ankommet området og begynt med oppsett av leir. 125 av Norges beste speiderpatruljer er klare til å kjempe om tittelen ”Norges beste speidere”.

094_fredag_innrykk

Patrulje Ørn er godt i gang med å lage klart patruljeområdet for en helg med tøff konkurranse. Foto: Synne Hansen

Patrulje Ørn fra Leira er blant de første på plass. Patruljefører Erlend er spent: – Det er første gang vi er med så vi gleder oss veldig! Patruljen vil selvfølgelig vinne, men det viktigste er å møte nye mennesker og få en god opplevelse. De mener selv at de vil gjøre det best på den praktiske oppgaven, men tviler litt mer hvis de får en utfordring som handler om flagg.
– Det får gå som det går, konkluderer Johan.

046_fredag_innrykk_MagnusOgCecilie

Magnus og Cecilie fra Bjørn slapper av med ”lissomleken” i sola. Foto: Synne Hansen

En annen patrulje som er på plass på NM-området er Bjørn fra 1. Heistad. De har rukket å få opp telt, skifte til NM t-skjorter og spise litt slush fra kiosken. Nå gleder de seg til å være med i konkurransen.
– Vi var med i fjor, men i år vil vi gjøre det enda bedre!, sier patruljefører Loke. Selv tror de matlagingen og teorioppgaven vil gå best, Maria tror orienteringsteorien kan bli det vanskeligste.
– Det gjør ingenting lissom, det viktigste er å ha det moro lissom, kommer det fra en smilende Cecilie da. Patruljen har startet ”lissomleken”, hvor poenget er å få sagt ”lissom” i alle setninger. Markus rister oppgitt på hodet av leken til speidervennene, men må si deg enig i at det viktigste er å kose seg!

maskot1

En glad maskot på vei for å hjelpe NM-klare speidere! Foto: Synne Hansen

NM i speiding har i år fire maskoter! Det har i forkant av NM vært en konkurranse hvor man kan være med å gi navn til fiskene og navnene skal avsløres i kveld på åpningsleirbålet. Vi snakket med én av de navnløse maskotene. Han gledet seg veldig til helga og koste seg masse så langt: – Jeg skal gå rundt, være glad, gi klemmer og hjelpe folk!, forteller han. Han har allerede hjulpet mange patruljer med å finne veien til innsjekk og løp videre for å hjelpe flere. Nå må vi bare følge med i kveld når de fire fiskene endelig skal få navn!

125_fredag_InnrykkMaskot

Patrulje Bever fra Gjøvik får hjelp fra én av maskotene for å finne veien til innsjekk. Foto: Synne Hansen

NM-helgen er i gang for fult på Røyken! Flere og flere telt dukker opp og området fylles med glade speidere fra hele landet. Neste punkt på programmet er offisiell åpning med blant annet ordfører i Røyken og fylkesordfører i Buskerud. Følg med videre her på nmispeiding.no og på andre sosiale medier for å se hvordan årets NM går!

Tekst: Synne Hansen

Back To Top