skip to Main Content
Drømmen Om Speiding

Drømmen om speiding

Lørdagen er her, sola er oppe og dag to av årets NM i speiding er i gang. I det klokka bikker syv om morgenen våkner leiren til liv. Brått er leirgatene fulle av speidere som trasker rundt med søvn i øya, skjerf rundt halsen og kanskje et par ører på hodet. Vi forstyrret noen trøtte speidere og spurte litt om hvordan første natt på NM var!

090_Morgen4_SynneHansen

Ivar og Bjørnar ble kastet ut av teltet da feltsengene deres tok for mye plass!

Midt mellom dobesøk og kaffehenting snakket vi med Hans Mathias fra patrulje Fjellrev, Sykkylven speidergruppe.
–Natta får karakter 7/10 fordi jeg var litt tett i nesa så først fikk jeg ikke sove, mente Hans Mathias.
Han var med på NM i fjor og gleder seg mest til matlagingskonkurransen. Noen andre som mener de ville gjøre det best på matlaginga er Sandra og Kristina fra patrulje Gladlaks, Strømmen KFUK-KFUM-speidere. Selv om det er oppgaven de mener de vil gjøre det best på, er ikke middagen det beste med NM.
– Det beste er å bli kjent med nye speidere og møte gamle venner, sa Kristina, med støttende nikk fra venninnen: – Vi har allerede blitt ganske gode venner med naboene våre!

039_Banner1_SynneHansen

Kristina og Sandra fra Gladlaks er klare for en dag med konkurranse!

Hele patrulje Brilleslange fra Hyggen speidergruppe fikk en litt tidligere start på dagen enn planlagt.
– Patruljefører Sigrid trodde klokka var sju men egentlig var den kvart på fem!, fortalte Amalie.
– Naboen snorka også, la Helene til. Nesten hele patruljen drømte om at de vant NM i speiding og det velger de å se på som et godt tegn. Jentene har forberedt seg godt, og til tross for snorking og en tidlig morgen er de blide og klare for en dag på NM i speiding!

049_Frokost_SynneHansen

Alle patruljene må få i seg frokost før dagens konkurranseaktiviteter begynner.

I patrulje Sailors fra 1.Tananger Sjøspeidergruppe ble det trangt om plassen når de skulle legge seg i går. Bjørnar og Ivar hadde nemlig med seg feltsenger som det ble dårlig plass til i lavvoen. Det hele endte med at de to guttene måtte sette opp en liten presenning som de sov under på patruljeområdet.
– Vi har sovet godt, men det ble litt kaldt, konkluderte Ivar. Guttene er uthvilte og klare for en dag med konkurranse etter en drømmeløs natt.
– Vi trenger ikke drømme, speiding er jo drømmen,” forklarer en trøtt, men fornøyd, Bjørnar.

090_Morgen1_SynneHansen

To sovende speidere under improvisert oppsett av presenning.

Første oppgave på programmet er teori og etter noe som virker som en god natts søvn for de fleste speiderne er vi klare for første konkurransedag på NM!

Tekst og foto: Synne Hansen 

Back To Top