skip to Main Content
Fargerik Mat På Menyen

Fargerik mat på menyen

Patruljeområdene er fylt av gode lukter overalt. Det er omtrent en time siden speiderne begynte på matoppgaven, hvor hver patrulje skal lage hovedrett og dessert eller forrett. På menyen hos speiderne står alt fra kjøttkaker og falafel til pannekaker og viltgryte. Tross forskjellene i valg av middag, ser det ut som at alle patruljene har minst én ting til felles; at de morer seg under matlagingen.

Selv om det er et bredt spekter i valg av både hovedretter og desserter, har mange patruljer også gått for det samme. Retter som taco, laksefileter og ulike gryteretter er noe mange lager til middag, mens dessertene for mange består av frukt og bær med ulikt tilbehør. Patrulje Elg fra Tromsø har laget nettopp dette, men de skilte seg ut på andre måter, blant annet med bordvers med taco-vri og generelt meget god stemning.
–Vi tar det chill, vi har det gøy! utbryter Kristi Rosa, i spørsmål på hvordan det går. De er nesten ferdige å spise, og forteller gjerne om ting de har opplevd i løpet av helga. Frid konkluderer med at konkurransen får gå som det går, for det viktigste for dem er å ha en kjempeartig helg her på Østlandet.

71_Matoppgave_MiriamNerheim-5061

Charlotte, Maja, Stine, Frid og Kristi Rosa koser seg i sola etter maten.

En annen patrulje som også har reist langt for å komme på NM, er Bjørn fra Bergen. For å skaffe alle ingrediensene de trengte til matoppgaven reiste tre av patruljemedlemmene med tog dagen før de andre. Da fikk de god tid til å handle og fikse det de manglet. Resten av patruljen hadde eksamen på fredag, og kom derfor etter med fly. Nå sitter alle sammen samlet og spiser laks og poteter med grønnsaker og hjemmelaget hvit saus.

96_Matoppgave_MiriamNerheim-5047

Eline, Kathinka og Camilla fra Bergen er godt i gang med matlagingen.

At maten er laget fra bunnen er noe dommerne legger vekt på, i tillegg til hvordan maten blir presentert. Patrulje Rev fra 1. Herre har også valgt å ha frukt og bær til dessert, men danderte den så det lignet en båt. –Vi fikk inspirasjon fra båten Christiania, som vi var så heldige å få være med på en tur i i går, forklarer Caroline, Elina Maria, Eline, Mathias, Malin og Frida.

78_Matoppgave_MiriamNerheim-5059

Noen av patruljemedlemmene i Rev poserer stolt bak frukt-båten sin.

Et annet lag som satser for fullt på det estetiske, er Gaupe fra Halden. Tema er fargen rosa. Det legger man merke til så fort man entrer området deres. Servise, blomster på bordet, klesklyper, gjerdet og til og med søppelposene deres var i samme farge. Også denne blide gjengen koste seg med lørdagstaco i den sterke kveldssola.

123_Matoppgave_MiriamNerheim-5069

Rosa er temafargen hos Nora, Signe, Ida, Marie og Cathinka i patrulje Gaupe fra Halden.

Gaupe fra Fetsund lot kreativiteten blomstre da det gjaldt å finne noe godt å lage til dessert. Det de presenterer er en variant av tilslørte bondepiker, en tradisjonsrik dessert som originalt består av krem, brødkrum og eplesyltetøy. Bettina forklarer at de har byttet ut eplesyltetøyet med jordbærsyltetøy, og har derfor valgt å kalle desserten «Tilslørte speidere».

101_Matoppgave_MiriamNerheim-5073

Bettina fra Fetsund med sin «tilslørte speider» i hånda, klar til servering.

Når maten er spist og alt utstyr vasket opp, skjer det mange speidere har gledet seg utrolig mye til denne helga. Vi snakker selvfølgelig om konserten Freddy Kalas, som blir en del av leirbålsunderholdningen i kveld. Hvis det ikke er stemning her allerede, blir det iallefall det når Kalas kommer!

Tekst og foto: Miriam Nerheim

Back To Top