skip to Main Content
Inspeksjon På Høyt Nivå

Inspeksjon på høyt nivå

Når speiderne er ute på oppgaver, er det knallhard inspeksjon «hjemme» hos dem. Nitidig gjennomgang av patruljeområdene hvor alt ses på med argusøyne. Ingenting slipper unna inspektørene.

Toppbilde: Asbjørn Hogstad (t.v.) og Torbjørn Haaland er grundige og blide inspektører på NM i speiding.

Selv om speiderne er ute på oppgaver, er det fortsatt masse liv i leiren. De aller fleste patruljene har fått med seg er at leirområdene skal inspiseres. Blant dem som inspiserer i år er Asbjørn Hogstad fra Hinna og Torbjørn Haaland fra 1. Lervik, to svært blide gutter med rosa skjerf som tar oppgaven sin svært alvorlig. De to ser over leirområdene som de har fått tildelt, og gir poeng i følge dommerskjemaet. De ser etter hvordan patruljene har ryddet søppel og hvordan de  lagrer mat og fellesutstyr. Til slutt ser de på hvor ryddig patruljene har det og oppsett av telt.

– Vi ser mye bra og en del kreative løsninger, forteller de.  Begge er med som ledere, men har blitt plukket ut til å være frivillige inspektører. – Den mest spennende løsningen vi har sett er at noen har lagt et par slitne joggesko i matkassen. Vi ble ikke veldig imponert sier Asbjørn. – Det er også stor forskjell i hva slags samhold patruljen har, og noen har til og med hver sin mat. På et område så vi fem kjølebager pent på rekke. En til hver mann. En litt spesiell løsning, da de fleste andre ordner maten felles, mener de to inspektørene.  – Men alt i alt er det veldig kjekt å inspisere leirområdene, avslutter de i en munter tone.

Tekst og foto: Arild M. Johannessen

Back To Top