skip to Main Content
Jeg Fant, Jeg Fant!

Jeg fant, jeg fant!

For mennesker som aldri har vært speidere ser nok NM-området ut som et lite karneval. Enhjørninger, ulver, rever og prinsesser vandrer rundt i det fine sommerværet. Speiderne har lagt tid og krefter i særpregene sine, som de nå går rundt med for å vise hvilken patrulje de hører til. Hvis du leter etter et par vinger, noen fjær eller kanskje en hale er dette stedet å lete!

Bilde: To prinsesser fra Halve Kongeriket nyter sola!

I den fine sommersola sitter to prinsesser fra Halve Kongeriket, Hakadal KFUK-KFUM-speidere. De har lånt kronene til guttene i patruljen.
– Vi har bare fire kroner og vi er seks i patruljen, forteller Guro.
– Så da ble det sånn at guttene fikk krone og vi ikke fikk.
Hun og venninnen Maria syns det er veldig gøy å være med på NM i speiding. Maria har også en skinnlapp med patruljenavnet på_
– Guro hadde en sånn før, men hunden hennes spiste den opp!, ler Maria. Guttene i patruljen er nok heldige som har kapret to glade prinsesser istedenfor bare én!

085_Særpreg1_SynneHansen

Tre lamaer klare for å løse orienteringsoppgaven

Tre lamaer fra 1.Leirvik speidergruppe sitter klare for å løse orienteringsteorien tidligere i dag. De skjermer seg mot sola under lamahatter med både øyne og ører! Gutta er fornøyde med konkurransen så langt og gleder seg til resten av helga. – Det beste er å bli kjent med nye speider!, forteller Jon Martin.

035_Særpreg_SynneHansen

Særpreg trenger ikke være kjempestore! Patrulje Enørning fra Alta KFUK-KFUM-speidere har fine skinnlapper med bilde av en enørning på!

Noen patruljer har med banner, andre har hettegensere og flere har ører. Særpregene er viktige for å skape samhold i patruljen og blir et godt symbol på at man hører til, for ikke å snakke om den gøyale biten. Det er nemlig umulig å ikke bli i godt humør av en isbjørn og en gullfisk som er gode venner! Bare kom på besøk så skal du få se selv!

Tekst og foto: Synne Hansen

Back To Top