skip to Main Content
Værhaner Og Leirkjærester

Værhaner og leirkjærester

Praktisk oppgave er nettopp det det høre ut som – en praktisk oppgave. Speiderne får en oppgave som bestemmes av arrangør og i år skulle de lage en værhane! Noen plankebiter, litt tykt ark og noen skruer skulle bli til en vindstyrt innretning med patruljens eget særpreg på. Patruljene fikk tre timer til rådighet og kreativiteten var det eneste som satte grenser!

Toppbilde: Ravn fra Florø FA jobber med værhanen sin.

Patrulje Gyngehest fra 6. Narvik Speidergruppe er med på NM i speiding for første gang i år. De liker oppgaven og syns det er gøy å jobbe med den.
– Vi har øvd på praktiske oppgaver hjemme, men man vet jo aldri hva man får!, forteller Einar. Det er litt vanskelig å få bladene på værhanen flate nok, men patruljen er overbevist om at det skal gå fint.
– Det går veldig fint og det skal det nok fortsette å gjøre,” sier Mia: Uansett så er ikke resultatene det viktigste, men å få nye venner og ha det gøy!

048_Praktisk_SynneHansen

Gutta i Ørn fra 18. Bergen syns søte jenter er blant det beste med NM!

På det ene konkurranseområdet sitter det en liten gjeng med morsomme hatter. Ørn fra 18. Bergen Speidergruppe har tatt turen til NM og guttegjengen ler og tøyser. Patruljefører Johannes forteller at den praktiske oppgaven går bra, men det er ikke det guttene i patruljen vil snakke om.
– Det beste med leiren er alle de nye menneskene, sier Mathias. – Og de søte jentene!, legger han forsiktig til og titter lurt bort på en patruljekamerat. Det viser seg at Eivind har skaffet seg leirkjæreste, til hele patruljens store glede.
– Jeg er ikke helt sikker på hvilken patrulje hun er fra, sier Eivind og prøver å dra samtalen over på noe annet. Vi tar hintet!

052_Praktisk2_SynneHansen

Elledillene fra Nes-Årnes Speidergruppe må samarbeide for å få satt sammen værhanen sin.

NM er i gang for fult og vi følger spent med på resultater videre!

Back To Top