skip to Main Content
For Unge, Av Unge

For unge, av unge

Også for tre år siden ble NM arrangert her på Skogsborg. Da speidergruppene sa de ville ta på seg oppgaven å arrangere igjen, hadde de et ønske om at ungdommer skulle få viktige lederroller. Slik skulle unge speidere lære mer om hvordan store arrangementer som NM blir organisert, og få trening i å ha ansvar. Målet var også at NM skulle arrangeres på ungdommens premisser. Vi har snakket med Stella, Benjamin og Adrian, som alle har hatt viktige oppgaver før og under NM.

Går du til kiosken, er det stor sannsynlighet for å møte Benjamin Solheim (16). Han har hatt ansvar under etaten forsyning, og hans oppgave denne helga har vært å ha kontroll over kiosken ved scenen. At det er mye jobb bak det å drive en kiosk, visste han ikke fra før. – Dagene har vært fryktelig travle, men likevel utrolig morsomme!

Benjamin Solheim_GuroSørli

Benjamin har hatt ansvaret for kiosken, og befinner seg ofte bak disken.

Ikke lenge etter treffer vi Stella Ramborg (15), som har hatt ansvar for sosiale medier og profilering. Helt siden i høst har hun arbeidet med å kontakte presse, sponsorer og blant annet ordførere for å ordne avtaler med dem. Det å gjøre nye ting er alltid en utfordring. – Å skrive brev til ordføreren i Røyken og fylkesordføreren i Buskerud var ganske utfordrende, siden jeg aldri har gjort noe liknende før, forteller hun. En annen ting hun heller aldri hadde gjort før, men som hun fikk mulighet til nå, var å være konferansier under leirbålene. – Det var veldig gøy å stå på scenen og lede, det er noe jeg gjerne kunne tenke meg å gjøre igjen!

Stella Ramborg_GuroSørli

Dette er Stella, som blant annet var med å lede leirbålene.

Adrian Fjeldstad (16) er den tredje ungdomslederen vi snakket med. Han har hatt ansvar for at vaktholdet på området har vært på plass, og at speidere og ledere skulle være klar over at vaktene legger merke til dem hvis de gjør noe ulovlig. – Det har gått helt greit, men mye gåing har det blitt, forteller Adrian. Også han har fått erfare hvor mye arbeid det ligger i å planlegge og organisere. – Det mest utfordrende var under konserten i går, da Freddy Kalas delte ut autografer. Adrian beskriver hvordan speiderne presset seg fremover. Heldigvis var det mange vakter på stedet, og situasjonen ble raskt ordnet opp i, selv om det var litt uoversiktlig foran scenen en kort stund. – Det er kjempegøy å være med å arrangere NM i speiding, jeg vil absolutt gjøre det flere ganger!

Adrian_Intervju_Guro Sørli

Adrian har kontrollert at alle vaktene gjør som de skal, i tillegg til å være vakt selv.

Tekst: Miriam Nerheim

Foto: Guro Sørli

Back To Top