skip to Main Content
Over Gjerdet Til NM

Over gjerdet til NM

Når man ber over 100 av Norges beste speiderpatruljer samle seg på et område for en helg, er det en selvfølge at noen må reise lengre enn andre. Buss, bil, fly, tog og føtter er transportmidlene speiderne bruker for å komme seg til leirområdet, og utrolig nok kommer nesten alle frem hvert år!

Som alltid på NM har vi noen patruljer som bor nærmere leirområdet enn andre. I år er de nærmeste patrulje Isbjørn fra Sætre Speidergruppe. Noen av guttene bor så nærme at de kunne gå til området! – Hvis du står her, så kan du se huset mitt, forteller patruljefører Mats, fire skritt unna patruljeområdet. Patruljen syns det er greit å være så nært hjemme. – Vi kjenner området og vet hvor alt er, sier Viktor. – Men hvis vi vinner, kommer noen til å si vi juksa siden vi er herfra!

112 Isbjørn Arild Johannessen

Guttene fra Isbjørn ligger foreløpig på en 24. plass.

I andre enden av skalaen har vi patrulje Enørningene fra Alta KFUK-KFUM-speidere. De har reist over 1700 km for å komme seg til årets NM. Nå nærmer vi oss slutten og de begynner å bli klare for hjemreise. – Vi koser oss når vi reiser sammen, sier patruljefører Isak. – Da gjør det ingenting at vi må reise så langt!

35 Enørningene Arild Johannessen

Patrulje Enørningene synes ikke det gjør noe å reise langt når de har det så gøy sammen!

Tekst: Synne Hansen

Foto: Arild Johannessen

 

Back To Top