skip to Main Content
Siste Oppgave Gjennomført

Siste oppgave gjennomført

Nå nærmer NM i speiding seg slutten og siste oppgave er gjennomført. Etter lørdagens oppgaver er det få poeng som skiller patruljene, og når rundløypa gir hele 200 poeng er ingenting avgjort før siste konkurranse er over.

Toppbilde: En krevende førstehjelpsutfordring var noe av det patruljene fikk å bryne seg på i rundløypa i ettermiddag.

Patrulje Ørn fra Vågsbygd (KM) lå på 27 plass før rundløypa. – Vi ligger på topp 30 men vi håper på topp 25, sier patruljeføreren.

De mener at om patruljene som ligger på topplasseringene har gjort det dårlig på rundløypa så kan de rykke opp mange plasser. – Det er veldig lite som skiller mellom første og tjuende plass.

Oppgaven gir maks 50 poeng på hver post, altså 200 til sammen. Dette er nesten like mange poeng som ble gitt til patruljene i toppen av resultatlista under hele lørdagen, så ingenting er avgjort enda.

I rundløypa blir patruljene testet i førstehjelp, naturkjennskap, pionering, i tillegg til en hemmelig oppgave hvor temaet ikke er gitt på forhånd. I år handlet den hemmelige oppgaven om geografi, og patruljene skulle sortere landemerker etter hvilket fylke de ligger i.

NM i speiding avsluttes straks med premieutdeling.

Tekst og foto: Trond Anders Nordby

Back To Top