skip to Main Content
Trøndere På Gåtur

Trøndere på gåtur

Mange speidere har mål for helga. Noen vil slå fjorårets plassering, andre skal slå naboen og vi har jo også de som har førsteplassen i sikte. For de fleste er det ikke andre konsekvenser enn litt skuffelse, men for patrulje Jerv fra 1. Vinne speidergruppe er konsekvensen litt større – de må nemlig gå hjem!

Toppbilde: Runar og Sindre smiler og er glade til tross for at de har en lang hjemreise foran seg. Transportmåten er ikke helt avgjort ennå! Foto: Synne Hansen

Da patruljen som består av fem glade gutter fra Nord-Trøndelag krets kjørte buss til Sætre for å delta på NM, kom det et veddemål fra reiseleder Glenn: hvis gutta ikke klarer å komme høyere enn patruljenummeret de har fått tildelt så må de gå hjem igjen! – Det var vel mer enn trussel enn et veddemål, forteller patruljefører Runar, noe patruljekameratene støtter leende. De har nå som mål å få høyere plassering enn 82, som er deres patruljenummer for helga. – Vi ligger foreløpig på 107. plass så vi bør vel egentlig bare begynne å gå, så kanskje vi kommer hjem neste uke, sier Marius og ler litt.

082_Matoppgave_LarsRøraas-0057

Patrulje Jerv under lørdagens matkonkurranse! Foto: Lars T. Røraas

Til tross for at guttene muligens har en 71 mil lang gåtur foran seg, er de glade og fornøyde. Nå er det bare å krysse fingrene, gjøre sitt beste på rundløypa og håpe på det beste! Og hvis du ser fem speidere på gåtur i retning Verdal, så vet du nå i hvert fall hvorfor de går der!

Tekst: Synne Hansen

Foto: Synne Hansen og Lars T. Røraas

Back To Top