skip to Main Content
En Matoppgave Utenom Det Vanlige

En matoppgave utenom det vanlige

Leirområdet er fylt av gode lukter og speidere i full sving under årets matoppgave. For litt over tre timer siden, ble speiderne satt i gang med en matoppgave utenom det vanlige. For i år er det ikke speiderne som har tatt med maten selv, men leirkomiteen har stilt med årets matvalg.

Speiderne kunne selv velge hva de skulle lage av råvarene de hadde fått utdelt. Noen av ingrediensene var blant annet fisk, kjøtt, frukt og forskjellige rotgrønnsaker. Dermed var det et bredt spekter i hva de kunne lage, og fritt frem for å bruke fantasien.

– Dette setter en stor spiss på konkurransen og gir det ett spennende syn på det endelige resultatet, siden vi må planlegge alt av rettene på sparket, forteller Ole Kristian fra Ulv, 1. Stjørdal speidergruppe.

Noen av rettene som blir laget er blant annet kjøtt med surret løk, stekt fisk med grønnsaker og eplekrem med sukker og kanel. Flere som hadde deltatt på NM før mente også at det ble en spennende og utfordrende oppgave, og andre synes også oppgaven var kjempeflott.

Femiokse, FSK fra Sør-Trøndelag  kunne konkludere med at maten ble veldig god, og ble overrasket over sluttresultatet. Maten er spist og alt utstyr er vasket opp. Snart starter leirbålet, som mange gleder seg til.

Tekst: Caroline Skogaker 
Foto: Lars Røraas, Synne Hansen, Håkon Kristoffersen, Trond A. Nordby 

Back To Top