skip to Main Content
De Siste Poengene

De siste poengene

Dagen i dag har så langt gått til den siste delen av konkurransen. Patruljene har vært rundt på en rundløype med fire poster hvor de har fått testet seg på litt av hvert! Førstehjelp, knuter, naturkjennskap og en hemmelig oppgave har gitt speiderne en siste sjanse til å samle poeng i årets konkurranse!

Surringene må være stramme for at patruljen skal få full uttelling på oppgaven.

Surringene må være stramme for at patruljen skal få full uttelling på oppgaven.

Pionering og knuter var først ut for en fjerdedel av patruljene. Noen fikk det til med en gang, andre hadde litt mer trøbbel, men mot slutten av hver økt sto de fleste speiderne og hoppet på en trefot for å teste styrken av den. Førstehjelpsposten besto av både teori og praksis. Oppgaver skulle svares på og bårer bygges. Her måtte patruljene være kreative for å finne best mulige løsninger. På naturkjennskapen fikk speiderne spørsmål om planter, dyrearter og mye annet.

Patrulje Rev fra 1.Langhus speidergruppe jobber flittig med ”pasienten” sin.

Patrulje Rev fra 1.Langhus speidergruppe jobber flittig med ”pasienten” sin.

Hemmelig oppgave var i år å tenne et bål og koke et egg. Bålet måtte lages praktisk og effektivt, og egget skulle selvfølgelig være perfekt kokt. Patrulje Pingvin fra Hønefoss speidergruppe fikk opp bålet fort. «Rundløypa har gått bedre enn det vi trodde,» sier patruljefører Andreas. De andre nikker og kommenterer at førstehjelpen var det de ble mest overraska over å gjøre det bra på. «Den hemmelige oppgaven var også veldig morsom,» kommer det fra Sondre. «Den var ikke helt som forventet.»

Patruljefører Andreas fra Pingvin prøver å få opp bålet på færrest mulig fyrstikker for å sanke flest mulig poeng.

Patruljefører Andreas fra Pingvin prøver å få opp bålet på færrest mulig fyrstikker for å sanke flest mulig poeng.

Nå venter vi bare på de siste resultatene som kommer på premieutdelingen kl 15:00. Vi sender den direkte på Facebook og dekker den på Snapchat hvis du er interessert i å følge med! «NM i speiding» på Facebook og «nmispeiding» på Snapchat.

Tekst Synne Hansen. Foto: Synne Hansen og Markus Fagerholt.

Back To Top