skip to Main Content
Har Du Hørt Om Disse Før?

Har du hørt om disse før?

NM har 12 Gaupe-, åtte Ulve- og åtte Ørnepatruljer, men også noen patruljer utenom det vanlige. Her skal du få møte noen av dem.

Første patrulje ut er Femiokse fra Trondheim FSK. Det er tydelig at jentene har lagt mye tanke bak patruljenavnet sitt: – Troppen vår er oppdelt i jente- og guttepatruljer, så vi ville være en jentepatrulje med et guttedyr. Derfor valgte vi en okse, forteller Femiokse.

Man kan jo da spørre seg selv om en feminin okse bare er en ku, men det er det altså ikke.
– Selv om man er femi betyr det ikke automatisk at man er jente!, kommer det fra patruljen. – Det finnes femi gutter også, men de er ikke nødvendigvis jenter.

Rare_patruljenavn_HåkonKristoffersen_0975

Klar tale: Selv om okse er et guttedyr betyr det ikke at det må være en guttepatrulje sier Astrid, Ingrid, Mia, Vilde, Anna og Karine. 

Okse er for så vidt ikke et så utradisjonelt patruljedyr. Det er heller ikke bjørn, men også denne patruljen har sin egen vri.

– Vi måtte finne på et patruljenavn til kretsbannerkonkurransen, så da ble det Rainbow bjørn, forteller patruljefører Even. – Vi har en jente i patruljen som ikke ville hete Bjørn, men Regnbue så da ble det en blanding.

– Enn om patruljen måtte finne på et annet navn, ville det blitt noe mer tradisjonelt?
– Kanskje struts? Nei, vi ville nok hatt et rart navn uansett, slår speiderne fra Rana KFUK-KFUM-speidere fast.

Rare_patruljenavn_HåkonKristoffersen_0980

Kompromiss: Etter litt diskusjon kom rainbow bjørn fram til et navn alle var enige i. F.v. Marianne, Even, Leon, Elias og Nikolai

De fleste patruljer velger dyrenavn, i ekte, tradisjonell speiderånd. Men ikke Sobihop fra Kampen KFUK-KFUM-speidere. – Først var vi to patruljer, så ble vi ‘sopa i hop’ til en. I tillegg er det en feiebil i Stavanger som heter Sopihop, så vi måtte gjøre det om til Sobihop for å ikke kopiere.

Sobihop synes nemlig tradisjonelt ikke er bra nok: – Vanlige navn som dyrenavn er kjedelige, derfor vil vi være litt spesielle.

Rare_patruljenavn_HåkonKristoffersen_0977

Sopet i hop: Patruljesærpreget til Sara Marie, Mathea, Blandine, Lars Magne og Casper er en kost, ettersom de har blitt ‘sopaihop’.

Sist, men slett ikke minst er patruljen Leviathian. Dette er nemlig sjømonsteret fra Moby Dick.
– Vi er ikke så koselige som andre patruljer, også er vi sjøspeidere, så da passet det bra med et sjømonster som patruljenavn. Vi ville være litt kreative og kom derfor opp med Leviathian, forteller patruljen fra 2. Sandnes sjøspeidergruppe.

De er ikke alene om å ha et uvanlig navn, dette er nemlig blitt tradisjon i gruppa. – En av de andre patruljene heter Blubb blubb, så vi synes ikke vårt navn er så rart.

Rare_patruljenavn_HåkonKristoffersen_0984

Sjømoster: Sjøspeiderne Anette, Helene, Leif Magnus, Ingrid Marie, Ida og Pelle gikk for et skremmende patruljenavn.

Tekst: Maria Gran Foto: Håkon Kristoffersen

Back To Top