skip to Main Content
Riska-taktikken: Én Gruppe, Tre Patruljer

Riska-taktikken: Én gruppe, tre patruljer

I Vesterlens kretsbannerkonkurranse endte patruljene Gaupe, Elg og Hjort på førsteplass, andreplass og femteplass. De tre patruljene fra Riska speidergruppe konkurrerer nå i NM som en av de speidergruppene med flest patruljer i konkurransen. Speiderne syntes det er fint å være så mange fra speidergruppen.

– Det er veldig kjekt, det viser jo bare at vi fra Riska er best, vitser de.

72 - Marius Flatnes (37)

Jentene i Elg, Victoria, Emma, Isabel og Siri. Foto: Marius Flatnes.

– Det viser at lederene våre gjør en god jobb, siden alle tre patruljene er med, sier patruljefører for Elg, Viktoria Fløysvik.

Siri Skjørestad legger til at alle i Riska er samarbeidsvillige, og har mye viljestyrke. De har alle lyst til å vinne NM. De er klare for alt! Elg gleder seg til alle de kjekke tingene som skal skje under helga.

Teori - Kristian Strom - DSC_8926

Emma og Isabel fra Elg jobber med orienteringsoppgaven. Foto: Kristian Strøm.

Speiderne innrømmer at det er litt konkurranse mellom patruljene, men de er fortsatt venner. Riskaspeiderne har jobbet hardt og samarbeidet godt for å komme seg til NM, og lover at de skal gjøre sitt beste.

Jacob Risdal fra Gaupe forteller:

– Det er jo nesten et under og litt flaks. Det vi gjør på Riska er at vi lærer å gjøre ting selv, og være uten ledere. Vi reiser sjelden til steder med oppsatt telt, og vi må lage mat selv.

71 - Marius Flatnes (39)

Riskaspeidernes guttepatrulje Gaupe, som vant NM i speiding på Elverum i fjor. Foto: Marius Flatnes.

De lærer mye av denne taktikken og er ganske glad i den. Beviset på at taktikken funker, fikk speiderne i fjor, da Gaupe gikk helt til topps i NM på Elverum.

Patruljefører i Hjort, Emma K. Arnevik, syntes det er fantastisk at de har med tre patruljer, noe som også skaper litt strid mellom dem.

70-Innsjekk-Trond_Anders_Nordby-_DSC0023

Alexandra, Tuva Sofie, Ida, Melva Maren, Maren og Emma Kathrine i Hjort. Foto: Marius Flatnes.

– Vi har jo litt konkurranse, men jeg tenker at vi vil slå guttene! Det er ikke så viktig å vinne, så lenge vi slår dem.

 

Tekst: Ruben D. Gullbrå

Back To Top