skip to Main Content
Konkurranse NESTEN Hele Dagen – Men Hva Skjer I Mellom?

Konkurranse NESTEN hele dagen – men hva skjer i mellom?

 

De aller fleste speiderne på NM bruker fritiden på å slappe av, spise eller å forberede seg, men det er noen som finner på litt annen moro også.

 

Patrulje Ulv fra Tranby speidergruppe forteller at de snakker både fransk, tysk og spansk mens de forbereder seg til praktisk oppgave. Når vi spør hva de tror de får som oppgave gjetter de at skal lage en olsenlykt. Ellers så tøyser de masse, peffen forteller at det pleier å gå på bekostning av ham og peker på håret sitt. Det er satt opp i to «enhjørningshorn».

IMG_3415

Patruljefører Sverre øver seg på språk mellom konkurransene.

Når vi kommer bort til Nørds fra Fredrikstad MS forteller de at de bare løper på butikken. Vi følger opp med spørsmål om hva de gjør når de ikke er på der:

– Vi spiser det vi har kjøpt vel, ler de.

IMG_3291-2

Patruljesærpreget til Einhjørningane

Eingjørningane fra Hinna sitter inni lavvoen og ler når vi kommer inn. Det ser ut som de koser seg med patruljen. De forteller at de spiser snop når de har fritid, også har de blitt kjent med noen nye.

– Vi er blitt bestevenner, sier Karen Mork. Videre forteller de at de nye vennene deres er fra Bergen, eller Os.

– De blir sure hvis vi sier at det er i Bergen, forteller peffen i patruljen.

 

Utenfor doene står en gjeng fra Gaupe i Klæbu speidergruppe. Linda står klar til å bli kastet vann på av Leander. Han ender opp med å kaste på seg selv flere ganger før han endelig treffer Linda med et solid skvulp. De ler og koser seg, og når vi spør hvorfor Leander kastet vann på henne svarer Nora at Linda kastet masse vann på Leander tidligere og da er det jo bare rett og rimelig at han får ta igjen.

IMG_0704-2

Det må være lov å ta igjen, synes Leander. 

Deretter begynner de å fortelle om hvordan Leander alltid stikker fra peffen og assen. Han har noen tips til hvordan sleppe unna dem.

– Det viktigste er, om du ser en busk, hopp inn i den, forteller han og ler. – Ja, også ellers så er det bare å løpe, for de klarer ikke å ta oss igjen, de er så treige.

 

Tekst og foto: Amalie Dalhaug Halleland

Back To Top