skip to Main Content
Stemning På Lørdagens Leirbål

Stemning på lørdagens leirbål

Årets NM leirbål hadde variert og morsom underholdning som både fikk hårene til å reise seg og speiderne til å le godt. Det var både sang, sketsjer og flere morsomme vrier.

Leirbålet startet med at leirsangen til Futura uoffisielt lansert! Deretter ble det allsang «Det er en fin ting å vinne venner» det andre verset sier «det er en fin ting å stjele penger». Den var nok ny for mange, men alle stemte i. Videre kom det en sang om hest og gårdsbruk, den bestod mest av hest, for å si det mildt.

Deretter fremførte konferansier et islandsk dikt før Sigrid ankom scenen. Publikum møtte patruljefører Sigrid med god stemning og mye jubel. Hun trollbandt oss med sin fantastiske stemme, og fikk gåsehuden til å krype oppover ryggen på alle og en hver.

Så var det klart for en lek på scenen, siden tingene som blir hentet i henteleken sjeldent blir levert tilbake, ble det kjørt en alternativ lek. De fikk opp fem godt voksne speidere som skulle tre seg innpå et tau alle sammen. Slik at det ikke skulle bli så mye konkurranse så ble det bare ett lag denne gangen. Alle stemte i og heiet på deltagerne som bakset og kavet for å få tauet under klærne. «Da har vi lært det, ikke gå i stramme klær på leirbålet» stikker konferansieren. Mens speiderlederne snurrer seg ut tar vi oss en trall og forsangeren stemmer i.

Etterpå kom det en sketsj som endte med at en bøtte med godteri ble kastet utover publikum til speidernes store begeistring. Bandet spilte opp og fremførte en sang som skulle tematisere båtlivet rundt Nøtterøy. Deretter ropte vi «joggi» så lavt som mulig, det var det mange som ikke klarte i begynnelsen, men det kom seg. Avslutningsvis ble speiderbønnen sunget før speiderne hoppet i posen for å være uthvilt til konkurranse neste dag.

 

Tekst: Amalie Dalhaug Halleland

Back To Top