skip to Main Content
En Elg, Fire Topputmerkelser

En elg, fire topputmerkelser

Tekst: Ruben D. Gullbrå  Foto: Sam Martol Søhol

På NM i Speiding 2019 er det mange forskjellige speidere fra flere forskjellige plasser. Noen har konkurranseinstinktet, mens andre er her mest for å ha det gøy.  

Blant disse er det en patrulje fra Riska som har klart noe ganske spesielt! I patrulje Elg har alle fire fått Speidersjefens Topputmerkelser, som en av de høyeste utmerkelsene man kan ta som speider i NSF 

Når en hel patrulje har det høyeste merke man kan få, så kan man tenke at det nesten må ha vært planlagt. Victoria Fløysvik forteller derimot at hun ble inspirert når hun fikk vite om en annen i gruppa som hadde tatt merket. Da hun satte i gang med merketfulgte fort resten av patruljen hennes etter 

 – Vi har jobbet med det sammen i patruljen, og det har vært veldig kjekt. 

Patrulje Elg kan være stolte over innsatsen sin. Foto: Sam Martol Søhol

Hvis en hel patrulje klarer å ta speidersjefens topputmerkelse, kan man tenke at den er for lett å ta. Jentene i elg er ikke enige i det. 

–For vi vet selv hvor mye tid vi brukte på det, forklarer Victoria.  

Dsynes også at de har utfordret seg selv ganske bra. Siri Skjørestad sydde for eksempel sin egen leirbålskappe. De synes at det beste med at alle fire holdt på med utmerkelsen sammen, er at de hadde det kjekt.  

– Du blir veldig stolt av å bære merket på armen da, legger Isabel Forne til. 

Speidersjefens topputmerkelse (NSF)

Speidersjefens topputmerkelse (hos NSF) er et merke som speiderne, stifinnere, vandrere og roverne, skal strebe etter. De tre aldersgruppene har forskjellige krav til å ta merket. Topputmerkelsen i denne teksten er for vandrere. For å ta det må de ha klart alle fem programmerkene for vandrere, ha «Jeg er beredt» merket, tatt Utfordringen tre ganger, ha minst seks fordypningsmerker og vært med på to prosjekter i speidersammenheng. Til slutt, så må vandrerne sove ute i telt, under tarp eller annen metode utendørs, i hele 14 dager. (Hentet fra speiding.no)  

Når man klarer merket, så får man også et diplom. På det diplomet står det hvilket nummer i rekken de er av alle som har tatt topputmerkelsen. Victoria kom på det runde tallet 200!

Back To Top