skip to Main Content
– Hæ, Har Vi Vunnet?

– Hæ, har vi vunnet?

Resultatet etter årets NM i speiding er herved avgjort. Det har vært NM-aktiviteter og finaler i hele landet og jentepatruljen Heffalomp fra Kongsberg KFUK-KFUM-speiderne gikk av med årets NM-tittel. 

– Dette var veldig rart og absolutt ikke forventet, sier patruljefører Marie Hotvedt Berg (14) til Laagendalsposten. Jentepatrulen i fra Kongsberg skjønte ingenting da både landssjef i Norges KFUK-KFUM-speidere, tidligere vinner og lokalavisen dukket opp. Sammen med en stor bløtkake!

Landssjef Thor Andreas Moe Slinning og vinnere av NM i speiding 2019 kommer som en overraskelse. Foto: Lars Røraas

Patruljen fikk beskjed om å samle seg, de trodde de skulle bli intervjuet av lokalavisen, men i stedet blir de møtt av landssjef for KFUK-KFUM-speiderne, Thor Andreas Moe Slinning. Han forteller at NM-juryen har kåret de fem jentene fra Kongsberg til Norges beste speiderpatrulje.

Patruljen viste ikke at de var samlet for å vite at de var blitt norgesmestere. Foto: Lars Røraas

800 speidere mellom 10 og 16 år har konkurrert om å bli norgesmestere i speiding. Vanligvis foregår norgesmesterskapet på ett sted, men i år måtte det gjennomføres lokalt på flere steder. 

Speiderne konkurrerte i patruljer (lag). Oppgavene var både praktiske og teoretiske. – De testes i alt fra teori og naturkjennskap, til å sy /re-designe eget turutstyr av gammelt materiale, til matlaging, bygging i tre og tau. De blir også målt på blant annet orden og samarbeid, forklarer landssjef Moe Slinning til Laagendalsposten.

Peff Marie H. Berg har akkurat mottatt vandrertrofeet. Foto: Lars Røraas

Et solid samarbeid og god ledelse av patruljen er avgjørende for å nå høyt i norgesmesterskapet. – Det viktigste man lærer når man går på speider er samarbeid og praktiske ting, sier Ingrid Siljan Hjukse (11) til Laagendalsposten.

NM i gøy

Selv om det er morsomt å løfte vandretrofeet i været som vinnere, handler NM i speiding om mye mer enn prestasjoner: – Det er viktig å ha det gøy, vi var ingen patrulje som bare jobbet for å vinne NM, vi hadde det gøy hele året, understreker speider og tidligere norgesmester Kristian Liuhagen Brurberg (18) fra patruljen Ulv i Tranby speidergruppe, som var med å overrekke vandretrofeet.

Ingrid Siljan Hjukse (11), Eva Emilie Lundanes (11), Sol Larsen (13), Marie H. Berg (14) og Maria R. Børnes (16). Foto: Lars Røraas.

Vi har brukt sitater i fra Laagendalsposten, skrevet av Jenny Ulstein.w

Back To Top