skip to Main Content
– Det Føles Skikkelig Bra å Være Norgesmestere I Speiding!

– Det føles skikkelig bra å være norgesmestere i speiding!

Klissvåt og god stemning
Det har blitt konkurrert i friluftsliv, fellesskap og matlaging, det har høljregnet og det har vært knall sol fra blå himmel. Det har vært høyt konkurransefokus og det har vært lek og moro. Vi har vært på norgesmesterskap i speiding.

– Det føles skikkelig bra å være norgesmestere i speiding!
Resultatet etter årets NM i speiding er herved avgjort og det er Ørn fra Førdespeidarane som gikk av med årets NM-tittel! De presterte jevnt godt under hele konkurransen og kunne til slutt ta med seg vandretrofeet hjem. 

Vinnerne ble svært overrasket da førsteplassen ble ropt opp under premieutdelingen, og de fikk stående applaus fra de andre patruljene. – Vi er veldig happy, veldig overraska og litt sjokkerte. Nå skal vi hjem å slappe av litt og skryte! Vi gledet oss veldig til NM og så fokuserte vi på samarbeid og godt humør og bare nyte det å være på NM. 

Startskudd i Levanger
NM i speiding 2022 ble arrangert på Røstad i Levanger kommune. Her har 600 speidere mellom 10 og 16 år, fordelt på 111 patruljer, konkurrert om å bli norgesmestere i speiding. På 2. plass kom patrulje Funn-ku fra Madla speidergruppe, mens tredjeplassen gikk til patruljen Pangolin fra Grimstad KFUK-KFUM-speiderne.

Da startskuddet gikk lørdag morgen høljet regnet ned! Speiderne konkurrerte i patruljer (lag). Oppgavene var både praktiske og teoretiske. De ble testet i alt fra teori og naturkjennskap, til å lage sammenbrettbart sjakkbrett, og til matlaging. Patruljene ble også målt på blant annet orden og samarbeid. 

NM i gøy
– Det absolutt kuleste med årets NM i speiding er at det var så mange her og at vi har fått nye venner. 

Uansett hvem vi spurte og hvem vi snakket med, så gikk ordet “gøy” igjen. Selv om det er morsomt å løfte vandretrofeet i været, handler NM i speiding om mye mer enn prestasjoner: – Det absolutt kuleste med årets NM i speiding er at det var så mange her og at vi har fått nye venner avslutter patruljen Ørn i Førdespeidarane.

Tekst: Anne Månum og Katinka Rosbach
Foto: Håkon Kristoffersen

Back To Top