skip to Main Content
– Foreldrene Våre Tror Ikke At Vi Klarer Oss Selv

– Foreldrene våre tror ikke at vi klarer oss selv

I solnedgangen fredag kveld finner vi patruljen Ugle fra Drammen MSK. De spiser is, spiller kort og koser seg i kveldssola. 

– Foreldrene våre er mer spente og stressa enn det vi er, sier Hannah. – Ja, de tror ikke at vi klarer oss selv, sier Bjørn-Tore. Det ryktes at mor har pakket altfor mye og at sekken er tung. – Hannah har jo pakket mye mindre enn meg, fastslår Bjørn-Tore.

Speiderne har selv satt opp leirplass, laget patruljesærpreg og pakket sekkene sine. Denne helgen venter mye moro, og speiderne gleder seg. – Det jeg liker best med NM er å være sammen med patruljen min, for vi er så gode venner, sier Helene. 

En konkurranse om samarbeid og ansvar

– Dette er en konkurranse om å samarbeide og ta ansvar, sier prosjektleder Patrick Gule under åpningen av NM lørdag morgen. – Ta vare på hverandre, da gjør dere det godt og har det gøy. Når dere har det gøy er dere alle vinnere, fortsetter han. Dette er jo tross alt NM i GØY! 

Mange nye venner

I løpet av helgen skal speiderne få leke, lære og samarbeide. Landssjef Thor Andreas Moe Slinning kommer også med en oppfordring: – Finn minst en ny venn i løpet av helgen. – Og gjerne fra det andre speiderforbundet, legger speidersjef Peer-Johan Ødegaard til. De neste årene skal vi nemlig finne på mye moro sammen, på tvers av speiderforbund. 

Tekst: Janne Fongen
Foto: Ghadi Al Hajj og Lars Røraas

Back To Top