skip to Main Content
Ælj Fra Modum KFUK-KFUM Speiderne Er Norgesmestere I Speiding! – Trodde Vi Ble Diska

Ælj fra Modum KFUK-KFUM speiderne er Norgesmestere i speiding! – Trodde vi ble diska

– Vi spurte hverandre hele tiden: trenger du vann, trenger du solkrem, sier Målfrid. – Vi var liksom venner hele konkurransen. Patruljen tror at nettopp det har vært avgjørende for at de har gjort det så bra i konkurransen.

Nivået hos patruljene har gjennom NM-helgen vært svært jevnt. På et tidspunkt var det ikke mer enn ti poeng som skilte første og tiende patrulje på resultatlista. Men nå er det altså avgjort og patruljen Ælj fra Modum KFUK-KFUM speiderne kan kalle seg norgesmestere i speiding 2023 og ta med seg vandretrofeet hjem!

– Jeg tror ikke det var så mange som trodde vi skulle vinne, det var ikke planen på en måte, men det var veldig gøy, forteller Åshild

– Trodde vi ble diska

– Vi hadde en anelse om at vi kunne vinne, for vi leda helt fra start, sier Nora-Eline. – Men da de sa på scenen at det hadde skjedd noe dramatisk med vinnerpatruljen så trodde vi at vi hadde blitt diska eller noe, legger Målfrid til. – Da fikk vi litt puls, ler hun. 

I løpet av helgen har 600 speidere konkurrert i samarbeid og ledelse. Oppgavene handlet om friluftsliv, klima og miljø, samarbeid og nevenyttighet. Kort sagt har de konkurrert i det de er aller best til. – Matoppgaven var gøy, sier Målfrid. – Stekepannen begynte å brenne, sier patruljen og ler. Resultatet ble flambert salat til middag, noe som visstnok smakte overraskende godt. 

Morsomst å slå Heffalomp

– Planen var at vi skulle gjøre så godt vi kunne, og bruke den kunnskapen vi hadde fra før av, sier Nora-Eline. Denne planen viste seg å fungere godt. Selv syntes patruljen at det var morsommere å vinne over vennene deres i patrulje Heffalomp fra Kongsberg, enn å faktisk vinne NM i speiding. – Også hadde vi det veldig gøy!

Årets NM i speiding 

I år som i fjor ble NM holdt i Levanger, og de konkurrerende patruljene har kvalifisert seg gjennom kretskonkurranser tidligere i vår. – Har dere det gøy, så er dere alle vinnere, sa Patrick, prosjektleder for NM i speiding 2023 under åpningsmøtet. Selv om det er morsomt å kunne ta med seg vandretrofeet som vinnere av mesterskapet, handler NM i speiding om mye mer enn prestasjoner. Speiderne får gode opplevelser og bygger samhold i patruljene, og det aller viktigste er å ha det gøy! 

Tekst: Janne Fongen
Foto: Lars Røraas

Back To Top