skip to Main Content

Uten mat og drikke, duger speideren ikke

På NM skal patruljene i all hovedsak klare seg selv, og det innebærer også å ordne sin egen middag. Dette skjer i rammene av en matoppgave som er del av konkurransen. Maten lages på turkjøkken og med det utstyret patruljene har tilgjengelig. Samtidig følger dommerne med og vurderer både prosessen og resultatet. I år skulle de lage 2-retters middag, bestående av hovedrett og enten forrett eller dessert. Middagen skulle også egne seg til å ha med på en skitur, og oppvasken skulle være ferdig innen tiden hadde gått ut. Det var stor innsats fra alle patruljene, og de holdt moralen oppe selv da regnværet meldte sin ankomst.

Egg på flaske

Patrulje Fjellrev (Førre-Aksdal KFUK-KFUM-speidere) var midt i måltidet da vi tok turen innom patruljeområdet deres. De spiste pasta med kjøttboller, sprøstekte kikerter og hjemmelaget tomatsaus. Til forrett hadde de arme riddere, og de synes maten samlet var veldig god. For å gjøre denne retten skitur-vennlig, bør man putte eggene og rørene på flaske før man reiser. Det hadde patruljen tenkt på. De synes det var litt vått å bo og spise på denne primitive måten, men totalt sett synes de at det var veldig verdt det.

Patrulje Fjellrev nyter middagen sin. Fra venstre: Julia Sander, Vilde Johanson Aarøy, Veslemøy Mortensen, Tilde Knutsen, Lillian Bringedal og Vårin Førre. Foto: Helen Norland

Egenlaget bord og oppvaskstativ

Patrulje Ørn (Morvik KFUK-KFUM-speidere) sto med oppvasken da vi kom på besøk. De hadde pionert sitt eget bord som også fungerte som oppvaskstativ for anledningen, altså at de har brukt bare tau til å sette det sammen. På menyen hadde de honningmelon med spekeskinke til forrett og pasta med kjøttsaus til hovedrett, noe de syntes var veldig godt. Ellers i konkurransen tror de også at det har gått ganske greit, men de kunne ønske seg mindre regn.

Patrulje ørn med egenlaget bord og oppvaskstativ. Fra venstre: Anders Stamneshagen, Thom Fredrik Eliassen Jordan og Magnus de Rochlenge Aase. Foto: Helen Norland

Allsang i regnet

Da vi møtte Ask, Eirik og Marius fra patrulje Sykkelmafia (Hinna speidergruppe), satt de under en presenning og sang Tore Tang. De ventet på at desserten skulle bli ferdig og fortalte vitser for å heve moralen i patruljen. Til hovedrett hadde de spist rød curry med laks, en idé de fikk da de under forberedelsene til NM spurte ChatGPT hva de burde lage. – Det var veldig godt, selv om vi aldri har laget det før. Og til dessert sto eplekake på menyen. På kretsbannerkonkurransen hadde kaka blitt svidd, men denne gangen så den ut til å bli perfekt stekt. Patruljen sikter mot en plassering på topp 20, men mener uansett at det viktigste er å ha det kjekt underveis.

Eplekaka så ut til å være perfekt stekt denne gangen. Fra venstre: Marius Mathiesen, Ask Balle Totland og Eivin Klungtveit Jebsen. Foto: Helen Norland

Tekst: Miriam Eline Bergan

Back To Top