skip to Main Content

Stakk av med seieren selv om de nesten mistet hodet

Gjennom helgen har over 600 speidere fordelt på 122 patruljer vært samlet på Fredriksten festning i Halden for å delta på NM i speiding 2024. Til tross for at været har vært litt grått, har stemningen vært på topp – og det samme har konkurransenivået. Speiderne har blitt testet i et spekter av speiderkunnskap og speiderferdigheter, som klima og miljø, førstehjelp, samhold og kreativitet. 

Etter intense konkurranser var det til slutt Heffalomp fra Kongsberg KFUK-KFUM-speidere som stakk av med seieren og kan kalle seg selv for norgesmestere i speiding. De presterte jevnt godt under alle oppgavene, selv om de hadde litt usikkerhet rundt kreativitets-oppgaven. Oppgaven var å lage en dukke-versjon av “Den hvite dame”, som visstnok er et gjenferd som går igjen på Fredriksten festning. – Vi var litt redd for at det hodet hadde detti av, forteller de. Men hodet var tydeligvis på rett plass!

Vinnerpatruljen. Bakerste rad: Sol Larsen, Jennie Malaika Gjervolstad, Mari Siljan Hjukse, Susanne Rasch. Fremste rad: Ingrid Siljan Hjukse, Ingvild Søli Kolstad. Fotograf: Lars Røraas

Konkurransene i helga har vært varierte og spennende. Patruljene har blant annet laget flaggermuskasser og knutetavler, og planlagt og laget 2-retters middag på turkjøkken. Patruljene må være presise og effektive, og kunne mestre mange svært ulike oppgaver. Likevel er det, ifølge speiderne selv, evne til samarbeid og samhold som er de aller viktigste egenskapene for å vinne NM i speiding. 

Patrulje Heffalomp under siste oppgave. F.v.: Mari Siljan Hjukse, Ingvild Søli Kolstad, Susanne Rasch. Fotograf: Lars Røraas

Og dette har altså vinnerne, Heffalomp, vist at de kan, og blir belønnet med det prestisjefulle vandrertroféet! Fjellrev fra Førre-Aksdal KFUK-KFUM-speidere kom på en verdig andreplass, og Elg fra 1. Sandnes tok bronsen. Begge patruljer var veldig fornøyde med plasseringene sine, selv om Fjellrev innrømmer at det var litt surt å være så nære førsteplassen. – Vi kjenner de som kom på førsteplass, så vi skulle jo gjerne slått dem, forteller patruljen flirende. Elg fra 1. Sandnes er spesielt begeistret for å ha slått lederen sin som kom på 4. plass da han var med på det aller første NM!

Andreplass. Bakerste rad: Vilde Johanson Aarøy, Julia Sander, Veslemøy Mortensen. Fremste rad: Tilde Knutsen, Vårin Førre, Lillian Bringedal. Fotograf: Ghadi Al Hajj.
Tredjeplass. F.v.: Jone Kvame Lorentzen, Erling Krohn Reinskau, Adrian Hæstad Skreå, Hilmer Stokkeland, Aleksander Hov Andersen. Fotograf: Viktor Kalliainen

Alt i alt har helgen vært en stor suksess, og hundrevis av speidere drar hjem med nye, gode opplevelser, og kanskje en ny venn eller to! 

Fra åpningen av NM 2024. Fotograf: Viktor Kalliainen
Back To Top