skip to Main Content

Du kan laste ned deltagerheftet med praktisk info her:
NM-hefte deltaker 28.05

Program

Innsjekk er fra kl. 16 fredag 14. juni, det vil ikke være mulig å komme inn på området før dette. Speiderne kan regne med å være klare for hjemreise ca. kl 16 på søndag, da skal avslutning og premieutdeling være ferdig.

Besøkende er hjertelig velkomne under helgen for å se på konkurransene, så lenge man retter seg etter anvisninger og ikke forstyrrer speiderne.

Informasjonsbrev
Reise

Til Grenland kommer man greit med alle reisemidler, vi anbefaler tog eller buss:
1. Med tog. Ta tog til Skien stasjon. Buss M3 går fra Skien stasjon til Fritidsparken, se www.farte.no

2. Med buss. Det går ekspressbusser både fra Sørlandet og fra Oslo. Grenlandsexpressen går helt til Skien Bussteminal, Konkurrenten og Sørlandsexpressen stopper på Skjelsvik Bussterminal hvor det er gode bussforbindelser videre til Skien, se www.farte.no.

3. Med bil/egen buss. Det vil bli satt ut egne skil til NM langs veien. Parkering bestilles i medlemssystemet når dette åpnes for påmelding.

4. Med fly. Nærmeste flyplass er Sandefjord, Torp. Fra Torp går Vestfoldbanen rett til Skien stasjon.

Påmelding

Påmeldingen er åpnet, og vil skje i medlemssystemet til Norges speiderforbund for alle: Gå til påmelding.

Manual for påmelding av patruljer fra KFUK-KFUM-speiderne.

Alle deltagere må fylle ut samtykkeskjema for bruk av bilder og video. Deltagere fra Norges speiderforbund finner bildesamtykke under «Handlinger» og «Rediger medlemsdetaljer» i Min speiding. Deltagere fra Norges KFUK-KFUM-speidere fyller ut dette skjemaet.

Mat på fredag tilbys via hotellet på området for de som ønsker dette (150 kr per person). Det vil bli servert pizzabuffet og denne må bestilles, både for speidere, ledere, lederbarn og gjester, via påmeldingen.

Reiselederenes deltakeravgift er inkludert i patruljeavgiften, og alle reiseledere er derfor automatisk påmeldt matservering. Observatører som vil ha matservering må oppgi dette ved påmeldingen (dette koster 650 kroner for mat på lørdag og søndag). De som ønsker dette, kan tilberede egen mat.

Reiseleder må ikke være godkjent leder, men må meldes på som reiseleder. Eventuelle andre ledere eller foreldre som reiser med deltakerpatruljene registreres som observatører.

Kontakt oss

Har du spørsmål om NM kan du kontakte NM-arrangøren på nm@speiding.no.

Søknad om fri
Priser

Informasjon om pris kommer senere.

Leirområdet

NM 2019 vil foregå i Skien fritidspark, i Grenland.

Reglement
Informasjon til ledere og stab

Krav om politiattest: Gyldig politiattest (gjelder på NM-tidspunktet) må være registrert i medlemssystemet for alle reiseledere, observatører og stab som skal være med på NM og som er 15 år eller eldre. Kravet gjelder altså ikke speidere som deltar i konkurransen. For spørsmål om politiattest, ta kontakt med forbundskontoret ditt.

Postmannskap: Reiseledere til patruljene skal være postmannskap under NM, både lørdag og søndag. Ønskede dommeroppgaver kan velges ved påmelding. Observatører kan melde seg som dommerreserve.

Overnatting for ledere: Under NM helgen kan du som leder velge å bo i eget telt eller bo på hotell. Bestillingen gjøres i påmeldingen, men merk deg at du betaler for hotelloppholdet direkte til hotellet ved ankomst (770 kr. per døgn).

Ledersamling: På lørdag blir det temamøte om utfordringer rundt seksuelle overgrep:

  • Hva er overgrep?
  • Hvem er overgriperen?
  • Tegn hos barn.
  • Hva kan vi gjøre for å forebygge at overgrep skjer i vår organisasjon?

Foredragsholder er Mona Aaby, småspeiderleder i 1. Heistad speidergruppe, utdannet barnevernspedagog og med yrkeserfaring i temaet. Mona har bl.a. jobbet på Senter mot incest og seksuelle overgrep i Telemark. Hun vil dele noe av sin kunnskap med dere.

Dersom det er andre ledere og rovere som ikke er på NM, men som også vil være med på dette seminaret, kan disse sende en påmelding til nm@speiding.no innen 15.mai.

Back To Top